Jak nejlépe zamaskovat odrosty

Jak nejlépe zamaskovat odrosty

Jak co nejlépe a nejrychleji zamaskovat odrosty bez velkých zásahů? A bohužel stále bez návštěvy vašeho kadeřníka? Máme pro vás několik jednoduchých tipů na účesy, které vám pomohou skrýt nežádoucí odrosty.

zdroj: pinterest.com

 

Pokud se vrátíme o krok zpět, poslední návštěva kadeřníka u vás proběhla na konci roku, možná během měsíce ledna. Pokud chodíte pravidelně, další návštěva by vás tedy čekala za tři měsíce. Dokonce jste mohla být i objednána. Ale víme, jak to dopadlo, takže pokud budeme mluvit o nejhorším scénáři, bude to skoro půl roku, než se na vás dostane, a ani to není jasné, protože diář všech kadeřníků začíná být nabitý.

Možná jste celý proces vzala do vlastních rukou a s pomocí kadeřníka na telefonu nebo dostupných prostředků z drogerie své vlasy obarvila sama, ale možná si stejně jako my netroufáte a máte strach z ještě větších škod. Našli jsme proto ty nejlepší tipy na to, jak co nejlépe zamaskovat odrosty.

Topknot

Účes, který vytváříme o víkendu nebo po zabouchnutí dveří, jakmile se vrátíme domů. Nenechte se mýlit. S trochou trpělivosti můžete z nedbalého stylu vytvořit skvělý účes, kterým nejen že zamaskujete odrosty, ale také zvýrazníte celý obličej. Majitelky delších vlasů - máte vyhráno. Stačí vlasy sčesat do vysokého culíku, ze kterého pak vytvoříte volnější drdol. Opticky tak vytvoříte barevnou iluzi. Pokud konce vlasů necháte nedbale venku, pokryjí kořeny světlejší částí. Win win!

zdroj: pinterest.com, whowhatwear.co.uk

 

Rozcuch

Nejste v tom sama, takže si nenechte odrosty zkazit náladu. V některých technikách barvení jsou dokonce žádoucí a lze z nich udělat naopak přednost. Pokud přece jen chcete maskovat, sáhněte po kulmě, žehličce nebo natáčkách podle toho, s čím se vám pracuje nejlépe. Dodejte vašim vlasům objem. Hodně objemu. Na závěr použijte texturizační sprej a vlasy pomocí prstů rozdělte. A ještě lépe, vlasy libovolně přehazujte. Čím nerovnoměrnější a nepravidelnější účes se vám povede, tím lépe zamaskujete odrosty.

zdroj: pinterest.com, whowhatwear.co.uk

 

Nahoru i dolů

Více glamour look se vám povede s částí vyčesaných vlasů a s částí přirozeně volných. Rozdělte si vlasy v přední části po stranách a vyčešte. Jedná se o kombinaci topknotu, ale s tím, že ne všechny vlasy učešete vysoko na temeno hlavy. Nezapomeňte na rozpuštěné vlasy opět použít texturizační sprej a vlasům dodat trochu objemu.

zdroj: pinterest.com, whowhatwear.co.uk

 

Doplňky

V tomto případě hlavně ty s barevnými kontrasty, takže nejlépe šátky. Jen si dejte pozor na to, aby účes nebyl příliš uhlazený. To by pouze zdůraznilo odrosty. Volte účesy, kdy budete mít vlasy volné a vzdušné.

zdroj: pinterest.com, whowhatwear.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram