Přírodní romantika, výlet na měsíc i grafické hrátky od UTB Zlín na MBPFW

Přírodní romantika, výlet na měsíc i grafické hrátky od UTB Zlín na MBPFW

Ateliér designu oděvu ve Zlíně představil klauzurní práce studentů na MBPFW. Mezi hlavními tématy je vztah k přírodě, plošná barvená grafika, návštěva ženy na měsíci a mnohem více! Modely byly alternativně i tradičně pojaty. 

Hra s grafikou a geometrií

Grafické téma barevných kombinací zrcadlících se na overalech nebo plošně splývající v jeden obrazec bylo ve výsledku úspěšně provedeno. A to hlavně díky větší velikosti geometrických tvarů, které vynikly právě v dvoj nebo troj barevném provedení. Slušivé a velmi ženské byly růžové transparentní modely, protože lehkost materiálů byla už na oko vnímatelná. O to bylo zajímavější sledovat delikátní konstrukce korzetů a sukní.

Srnka z lesa i latexové dobrodružství

Čistě a nevině působily bílé modely spolu s přírodními ostatky srnky v podobě paroží. Minimalistická bílá vynikla díky odlišným materiálům ve stejném odstínu, ale jiném složení. Růžová nabrala drsnější dojem, když se objevila v latexovém provedení s modrým šněrováním. Studenti ukazovali své vědomosti o látkách a jejich kombinacích naprosto skvěle.

Výlet na měsíc

Bílá působila velmi nevinně, ale díky propracovanému konceptu působila i svůdně. Myšlenka první ženy na měsíci byla svěžím vánkem změny. Spousta lesku, třpytu a metalických odstínů vzalo diváka na odlišnou cestu. Podařené mixování podobných odstínů barev na látkách s dostatečnou dávkou třpytu u každého modelu působilo jako pastva pro oči. Doplňky jako rukavice, kapuce či stříbrná obuv dokreslily look dokonale. Celá kolekce působila profesionálně a talentovaní studenti už nyní ví, jak potěšit náročného milovníka módy. 

Zdroj; mbpfw.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram