Top přehlídky kodaňského fashion weeku

Top přehlídky kodaňského fashion weeku

Pár dní v roce, na které se těší každý fashion nadšenec. Tentokrát přišla na řadu Kodaň. O jejích top třech přehlídkách byste měli rozhodně vědět.

Saks Potts

Sympatické kodaňské duo, Cathrine Saks a Barbara Potts, které razí pravidlo kvalitního vršku. Není se čemu divit – na severu je po většinu roku chladné počasí. Na kodaňském trhu jsou již několikátým rokem a dostává se jim i mezinárodního uznání. Jejich kousky nosí hvězdy jako Gigi Hadid, Lady Gaga nebo Beyoncé.

Přehlídka Saks Potts se konala na stadionu Østerbro Stadium. Nejprve uprostřed sportovního areálu vystoupila taneční skupina oblečená v trikotech. Hosté seděli na podlaze a tribunách okolo a mávali vlajkami s iniciály značky „SP“. Po taneční show začala samotná přehlídka, kterou odstartovala modelka v dlouhém kožešinovém kabátě. Pro Saks Potts byly inspirací olympijské hry – kolekce tak byla plná lyžařské a krasobruslařské sezóny. Nechyběly ani geometrické vzory, pestrobarevné kožichy a disco neonové barvy.

Ganni

Jedna z nejočekávanějších přehlídek kodaňského týdne módy. Popularita značky Ganni v poslední době, díky sociálním sítím, raketově vzlétla. A není se čemu divit. Kolekce jaro/léto 2019 byla opravdu vydařená. Kreativní ředitelka Ditte Reffstrup přiznala, že do své kolekce promítla vzpomínky na své mládí strávené v dánské krajině, kdy společně se svými přáteli, při poslechu Nirvany, tajně kouřila v kasárnách cigarety a chodila na pláž. Ditte byla známá především svou romantickou tvorbu plnou květinových vzorů. V této kolekci nesoucí název Paradis se od podobných motivů chtěla odpoutat. Výsledkem se stala úžasná kolekce s modely z elegantní lovecké kůže, leopardí vzory, balonové rukávy a zemité barvy střídající tolik módní žlutou. Modelky obuly turistické boty, které vznikly ve spolupráci s islandskou značkou 66 North.

Stine Goya

Stine Goya je kodaňská designérka s nezaměnitelným stylem hrajícím barvami a vzory. Její kolekce jsou zároveň hodně ženské, křehké a plné nositelných modelů. Jejím záměrem bylo především povzbudit ženy, oslavit jejich individualitu a jedinečnost. Studio nedávno oslavilo 10. výročí a těší se úspěšnému rozšiřování v mezinárodním měřítku.

Kolekce nesla název A Palazzo a hlavní múzou pro její vznik byl italský architekt Renzo Mongiardino. Stine Goya byla přitahována dramatickými a živými místnostmi, které Mongiardino vytvořil. Míchání a prolínání jednotlivých barev ji natolik fascinovalo, že nejnovější kolekce byla tvořena právě tímto způsobem. Jednotlivé modely tak sestávají z různých odstínů a vzorů.

vogue.com; copenhagenfashionweek.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram