Úhel pohledu ženy a muže na vztah

Úhel pohledu ženy a muže na vztah

Rozdíly mezi mužem a ženou jsou hlavní témata ve všech milostných knihách nebo příbězích. To, že jsou muži z Marsu a ženy z Venuše je známo a odlišností je bez pochyb hodně.

Jak řekl J. J. Rousseau: „Je třeba být si trochu podobní, abychom si rozuměli, ale trochu rozdílní, abychom se milovali“ a že těch rozdílů najdeme...

Já to vidím, tak proč to nevidíš ty?

Každý člověk má jiné chápání a myšlení, o to více, když jde o muže a ženu. To, co vám přijde zřejmé, jasné a důležité, může vaše drahá polovička vidět úplně jinak nebo to dokonce nevidět vůbec. Jak pohled na život, rozdílnost barev, tak mléko v lednici, které je stále na tom stejném místě. Jen těžko se vysvětluje, co nám vadí, co máme rádi a proč to tak je, když každý jedinec vnímá úplně jinak.

zdroj: pexels.com

Modrá nebo modrá?

Ženy ve většině případech touží po svatbě, domovu a dětech. Muži spíše po zábavě, dobrých kamarádech a volnosti. Věkem se vše mění a jediné, jak tohle vyřešit, je komunikace. Zatímco se ptáte svého milého, zdali máte koupit modré, tyrkysové nebo blankytné závěsy. Váš muž slyší pouze: „modrá, modrá nebo modrá“. Když vás dovleče do obchodu s nářadím a neví, jestli má pořídit aku vrtačku nebo příklepovou vrtačku, tak i když budete mít názornou ukázku, jen těžko pochopíte, o čem je řeč.

Příklady z praxe

Stejně tak vzniknou situace, kdy například muž řekne, že je unavený, hledí do stropu a pak jde spát. Žena ho mezitím pozorně sleduje, analyzuje a říká si, že se něco muselo stát, něčím ho naštvala nebo se něco přihodilo v práci. Jaká je realita? Muž je opravdu jen unavený, chvíli pozoroval špatně odvedenou práci malíře na stropě a pak šel jednoduše spát. Nedělejte ukvapené závěry, vše neanalyzujte a promluvte si. Soužití už tak dvou odlišných jedinců nebude snadné, ale o to více může být zábavné a krásné.

zdroj: pixbay.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram