Armani restaurace na Světové cestě
Restaurace Giorgio Armani vyrazily na svou kulinářskou cestu. Před deseti dny proběhlo první zasedání, ze série Světových cest. První akce se uskutečnila v rámci mezinárodního stolování v Miláně.
Oblíbený módní dům Armani má své restaurace. Přesněji řečeno čtyři restaurace v Dubaji, New Yorku, Tokiu a Miláně. Jejich Světová cesta spočívá v tom, že šéfkuchaři těchto restaurací budou společně cestovat a vzájemně si v jednotlivých restauracích vařit. Ukážou si tak svůj životní přístup a globální kulinářské nadání.
Jak prosté, ostatně oblíbenost kuchařských show stále stoupá. První zastávka v Hotel Armani přinesla kulinářské dovednosti šéfkuchaře Filippo Gozzoli, jakož i výkonného kuchaře ze zbývajících restaurací. Představil tak svůj podpis v rámci umění vařit. Podával se hovězí stejk s bílou polentou.
Po dobu těchto cest bude k ochutnání mnoho jídel doslova ze čtyř kontinentů. Nebudou tak chybět langusty, hřebenatky ravioli se sýrem ricotta, černé olivy s rajčaty, dýňové rizoto s citronem, hořčicí a modrým sýrem, ani Amaretto. Jako sladká tečka čeká na hosty bílá čokoláda a vanilkové houbičky, gorgonzolové pralinky, mandlové houby s marsala smetanou a další.
Potravinová filozofie Giorgio Armani bude putovat přesně dva roky. Každého půl roku se tak sejdou šéf kuchařské osobnosti a připraví něco dobrého. Příští zastávka bude v březnu 2016 v Tokiu, následná v říjnu 2016 v New Yorku a finále proběhne v Dubaji v březnu 2017.
instagram.com