Avokádová pomazánka
Vyzkoušejte náš recept na avokádovou pomazánku. Je rychle hotová a chutná skvěle. A jaká je její tajná ingredience?
Ingredience
1 zralé avokádo
2 vejce
lučina
plnotučná hořčice
jarní cibulka
sůl
trocha pepře
Postup
Postup, jak připravit avokádovou pomazánku, je tak jednoduchý, že vám ho ani nebudeme psát do bodů. Avokádo a uvařená vajíčka rozmačkáte, jarní cibulku nasekáte na malé kousky, přidáte ostatní ingredience a máte hotovo. Hořčici přidávejte podle chuti, stejně tak lučinu a sůl. Lučina pomazánku zjemní, hořčice ozvláštní její chuť.
Právě hořčice je ingrediencí, která avokádové pomazánce dodá ten správný "šmak". Avokádo je samo o sobě nevýrazné, proto vás možná překvapí, že hořčice i soli přidáte do pomazánky nakonec více, než jste plánovali.
Avokádová pomazánka se hodí na chleba, jednohubky i pro vyladění chuti zeleninového salátu. Její příprava vám, pokud nepočítáme vaření vajec, zabere pár minut, přesto chutná moc dobře, což je její největší výhoda.
Foto: vlastní