Bezlepkové velikonoční pečení

Bezlepkové velikonoční pečení

Bezlepkové stravování je v poslední době čím dál populárnější, a to i bez nutnosti, že máte prokázanou alergii na lepek. Proto i Móda peče bezlepkově.

Když máme ty Velikonoce, rozhodla jsem se pro tradiční pečení. I když to není přímo beránek, i bábovka je pro tyto dny jako stvořená. Zvolila jsem klasickou bílou variantu, mramorovou si nechám až na příště. A musím říct, že se rozhodně povedla. Od klasické formy nemá daleko, a že je bezlepková skutečně nepoznáte, naopak jako bonus ulevíte svému tělu od běžné mouky.

Těsto: 5 vajec, 200 g mouky Jizerky, 1 prášek do pečiva, 150 ml oleje, cukr dle potřeby

Postup: Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, přimíchejte olej, mouku a prášek do pečiva. Vše míchejte tak dlouho, dokud nebude těsto hladké. Formu vymažte olejem a vysypte moukou, dále už nalijte těsto, případně přidejte ještě kakao, jestliže chcete mít bábovku mramorovou. Pečte ve vyhřáté troubě asi 40 minut při 150 -170 °C.

Já jsem zvolila poloviční dávku všeho, takže jako výsledek máme kromě chutné a zdravější varianty i roztomilou velikonoční dekoraci v podobě bábovky.

Mohlo by vás zajímat