Čím si ochutit ovesnou kaši?
Ovesná kaše získává na popularitě. A už dávno to nejsou kaše instatní, které stačí zalít vodou. Dobrá ovesná kaše potřebuje o pět minut vašeho času více.
Že je jednodušší a rychlejší zalít instatní kaši horkou vodou a máte hotovo? Ano, to asi je, ale pokud vám záleží na tom, co jíte a jak kvalitní takové jídlo je, určitě vás nebude mrzet ráno vyšetřit o pár minut více na přípravu té opravdové ovesné. Vystačíte si s těmi nejobyčejnějšími ovesnými vločkami. Kdo chce mít kaši jemnější, koupí si vločky již nasekané. Vločky povařte v mléku nebo ve vodě a za pár minut, kdy vločky změknou, máte hotovo. Pokud toužíte po jemnější struktuře kaše, rozmixujte si ji a můžete do ní přidat i našlehaný bílek, více vás pak zasytí.
Arašídové máslo
Arašídové máslo buď milujete nebo nesnášíte. Není nic mezi tím. Pokud se řadíte mezi závisláky na arašídovém máslu, máme pro vás novinku. Ač nikomu nechceme dělat reklamu zadarmo, nemůžeme si to tajemství nechat jen pro sebe - v Marks & Spencer nově prodávají arašídové máslo s pekanovými ořechy ochucené javorovým sirupem a máslo z kešu ořechů. A je to ráj!
Čokoláda
Proč do kaše přidávat cukr, když máte po ruce čokoládu. Stačí jedna nebo dvě kostičky, čokoláda je sladká a ovesnou kaši vám dosladí jako nic jiného.
Opečený banán nebo jablko
Ke kostičkám čokolády a arašídovému máslu si můžete ještě během toho, co si budete vařit vločky, osmahnout na pánvičce banán na másle nebo jablíčko na másle a cukru.
Ořechy
Ořechy jsou nutričně velmi hodnotné a jsou zásobárnou tuků. Do ovesné kaše si přidejte makadamový, vlašský nebo lískový ořech či mandle a para ořech. Některé z ořechů obsahují i 60% tuků a 20% cukrů, avšak pokud to s nimi nepřeženete a nesníte celé balení, nemusíte se vůbec bát, že kvůli ořechům přiberete.
Sladké sirupy
Mezi sirupy, které se hodí do ovesné kaše, patří sirup javorový, agáve, datlový nebo švestkový. Všechny zmíněné a nejspíše i sirupy další seženete v běžných obchodech i obchodech se zdravou výživou. I u sirupů platí, že méně je někde více, pokud kaši nechcete mít přeslazenou. Stačí pár kapek.
Foto: pinterest.com