Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Dýňová polévka je tak hřejivá a dobrá. Nevím jak vy, ale já když vidím na instagramu nějaké dobré jídlo, tak na něj dostanu hroznou chuť.
Nedávno jsme si v deset hodin večer udělala vanilkový pudink, abych ho měla na druhý den k snídani. Dobrá snídaně.
No a když jsem na Instagramu objevila dýňovou polévku, tak jsme si hned druhý den běžela pro dýni hokaido a ukuchtila polévku. Myslím, že se mi povedla ... A hlásím, že podzim je tu!
POSTUP:
Nejprve si dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky. Poté si rozpálíme troubu na 200 stupňů. Pokrájenou dýni rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Mrkev si také oloupeme a pokrájíme a přidáme k dýni na plech a ještě cibulku. Ta nesmí chybět. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Dáme na 30 minut do trouby.
Opečenou dýni přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme ještě 20 minut. Rozmixujeme. Na závěr přidáme kokosové mléko, dosolíme... Dobrou chuť!
INGREDIENCE:
1 dýně Hokaido, 1 větší mrkev nebo 2 malé, 2 cibule, olivový olej, sůl, pepř, 1,5 litru vody, (já měla hovězí vývar), 2 stroužky česneku, 200 ml kokosového mléka, půl lžičky skořice, hrst vlašských ořechů (chvilinku opražené na pánvi).
Tip: přidala jsem řapíkatý celer, miluji ho v polévkách...