Louis Vuitton představuje svůj první letištní salónek. Ke spolupráci přizval uznávaného šéfkuchaře

Louis Vuitton představuje svůj první letištní salónek. Ke spolupráci přizval uznávaného šéfkuchaře

Louis Vuitton Lounge By Yannick Alleno přináší nový kulinární koncept, který vznikl ve spolupráci s Qatar Duty Free na mezinárodním letišti Hamad v Dauhá. Ocení ho nejenom všichni milovníci cestování, ale také dobrého jídla.

Lounge, který je zároveň i restaurací, je skvělým místem pro cestující, kteří se chtějí před odletem skvěle najíst a zrelaxovat. Prostor nadále rozvíjí myšlenku umění cestování, která je se značkou neoddělitelně spjata. Je také v souladu s aktuální koncepcí kulinářského rozvoje. Salónek je otevřen 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Dostanete se do něj přes exkluzivní Al Mourjan Business – The Garden. Návštěvníci vstoupí do moderního prostoru, plného tropických rostlin a měkkého světla. Design dotváří svěží zeleň a ikonické předměty Louis Vuitton, jako jsou naskládané kufry či pestří práci Quetzal od atelieru oï, vznášející se ve vzduchu. 

Atmosféra je sofistikovaná a uvolněná zároveň. Aranžmá pracuje s designérskými kousky, které vznikly ve spolupráci s módním domem. Najdete tu nízké stolečky od Indie Mahdavi, vysoké stolky od Paoly Lenti či křesla Costela od Martina Eislera. Nechybí samozřejmě ani oblíbené předměty z kolekce Objets Nomades – stůl Cosmic Table od studia Raw Edges či lampy Bell Lamps od Edwarda Barbera a Jaye Osgerbyho. Najdete tu i zajímavé sklo od Studia Louis Vuitton.

Yannick Alléno / foto: se svolením Louis Vuitton

Zapomenout samozřejmě nesmíme na kulinární stránku. Yannick Alléno připravil „mezinárodní“ nabídku, která uspokojí a potěší široké spektrum hostů v každé denní době. Světově známý šéfkuchař, jehož restaurace Alléno Paris v Pavillon Ledoyen a Le 1947 v Cheval Blanc Courchevel obdržely tři michelinské hvězdy, pojal obsáhlé menu moderním způsobem. Nabízí speciality, pracující s lokálními ingrediencemi, oblíbené francouzské delikatesy i mezinárodní jídla. Nezapomnělo se ani na vyznavače různých méně tradičních směrů stravování a osoby se speciálními výživovými potřebami. V době od snídaně do brunche je v nabídce pařížské sladké i lokální pečivo, teplé sendviče, vajíčka, uzené ryby, kaviár i neodolatelné dezerty. Během celého dne si můžete vybrat z nabídky lehčích chodů, předkrmů a hlavních chodů, které reprezentují Allénův koncept. Pochutnat si můžete třeba na humrovém carpacciu s kakostovou esencí či konfitovaném jehněčím ramínku s yuzu, pilafem, sušeným ovocem a kořením. Jednotlivé chody si lze objednat samostatně nebo ve formě degustačního menu. Yannick Alléno dodává: „Menu je komplexní, protože by mělo potěšit každého.“ 

Nový salónek navazuje na nabídku butiku, který se nachází pod ním. Působnost značky Louis Vuitton, která ve městě provozuje pět butiků, se tak v Dauhá ještě rozšiřuje. Vzdušné, přirozené prostředí a umělecké předměty s tematikou létání vytváří dokonalou atmosféru, ať už se v tranzitu potřebujete zklidnit, občerstvit nebo si odpočinout. Lounge navíc umožňuje Yannicku Allénovi představit své kulinářské umění širšímu publiku – a to na lokální i mezinárodní úrovni. „Louis Vuitton je partner na té nejvyšší úrovni. Módní dům má moderní a vytříbený smysl pro exkluzivitu a dokonalost, která prochází jeho tvorbou na všech úrovních.“

Mohlo by vás zajímat