Magazín Móda objevil kulinářské umění ve světě Raw stravování

Magazín Móda objevil kulinářské umění ve světě Raw stravování

Rádi si dopřejete kvalitní a chutné jídlo? Ideálně v bio kvalitě a živé podobě? K tomu špetku zábavy a sportu? My také, proto jsme se o víkendu vydali na Raw fest.

Ostrov Štvanice v Praze připravila na víkend kulinářský zážitek plný inspirace. Raw strava, nebo také živá či syrová strava nabývá na popularitě, proto festival této podoby získal mnoho kladných ohlasů, ke kterým se musíme za naši redakci jedině přidat!

 

Živá strava si zakládá na tom, že se žádné potraviny neošetřují chemicky ani tepelnou úpravou vyšší než 42°C. Všechno ovoce, zelenina, bylinky, semínka, ořechy, koření i řasy zůstávají v co nejpřirozenější podobě. Filozofie raw stravování spočívá v tom, že jakoukoliv úpravou a to zejména teplenou či průmyslovou ničíme všechny vitamíny, živiny, minerály a enzymy. A přirozená strava se tak mění.