Móda v kuchyni  s řepou

Móda v kuchyni s řepou

O řepě se ví, že je zdravá a dlouhou dobu byla z našich kuchyní vytlačována. Poradím vám, jak ji připravuji já.  

 

Nic složitého to není, jen to pečení je trochu delší...

 

                         

 

Řepu důkladně omyjete a položíte na připravený alobal. Celou řepu osolte mořskou solí a pokapejte olivovým olejem, někdo přidává i česnek, já ne :-) 

Řepu zabalte do alobalu a dejte péct na 180° asi na 2 hodiny. Někomu se může zdát, že 2 hodiny jsou moc, ale jednou jsem nevydržela a nechala jen 1,5 hodiny a nebyla zas tak měkká... Tedy je nutné vydržet a pak to stojí zato.  

Po dvou hodinách nechte řepu chvilinku vychladnout, oloupejte ji a nakrájejte na tenké plátky. 

Podle chuti přidejte kozí sýr. Já mám ráda kysanou smetanu anebo lučinu. Samozřejmě domácí. Recept a postup na domácí lučinu až příště :) Je to lahoda. 

TIP ozdobte bazalkou. Ta bazalka je v tom moc dobrá a podtrhne chuť řepy.

                Přeji vám dobrou chuť se zdravou ŘEPOU... 

 
Mohlo by vás zajímat