Móda v kuchyni s řepou
O řepě se ví, že je zdravá a dlouhou dobu byla z našich kuchyní vytlačována. Poradím vám, jak ji připravuji já.
Nic složitého to není, jen to pečení je trochu delší...
Řepu důkladně omyjete a položíte na připravený alobal. Celou řepu osolte mořskou solí a pokapejte olivovým olejem, někdo přidává i česnek, já ne :-)
Řepu zabalte do alobalu a dejte péct na 180° asi na 2 hodiny. Někomu se může zdát, že 2 hodiny jsou moc, ale jednou jsem nevydržela a nechala jen 1,5 hodiny a nebyla zas tak měkká... Tedy je nutné vydržet a pak to stojí zato.
Po dvou hodinách nechte řepu chvilinku vychladnout, oloupejte ji a nakrájejte na tenké plátky.
Podle chuti přidejte kozí sýr. Já mám ráda kysanou smetanu anebo lučinu. Samozřejmě domácí. Recept a postup na domácí lučinu až příště :) Je to lahoda.
TIP ozdobte bazalkou. Ta bazalka je v tom moc dobrá a podtrhne chuť řepy.
Přeji vám dobrou chuť se zdravou ŘEPOU...