Nepečený smetanový dezert
Pokud ještě neznáte tenhle bleskový recept na úžasný smetanový dezert, rychle si ho zapište do kuchařky! My se do něj pustili dříve, než jsme ho stačili vyfotit...
Na smetanový dezert budete potřebovat jen pár ingrediencí:
piškoty
trocha rumu nebo vaječného likéru
2 zakysané smetany
smetana na šlehání
2 lžíce cukru
ovoce (rybíz, ostružiny, borůvky, maliny, jahody...)
Příprava nepečeného smetanového dezertu nemůže být jednodušší. Formu vyložte piškoty (vhodnější jsou ty podlouhlé) a pokapejte je trochou rumu nebo vaječného likéru. Opatrně vyšlehejte šlehačku a smíchejte ji se zakysanými smetanami, cukrem a ovocem. Naneste polovinu smetanové směsi na piškoty, udělejte druhou vrstvu z piškotů a znovu ji zakryjte zbytkem smetanové směsi. Dezert je ještě dokonalejší, když si ho přes noc necháte uležet v ledničce.
Foto: vlastní