Podpora české gastronomie v podání Markéty Pavleje alias Kitchenette
Kitchenette SoMe - nový projekt, který podpoří českou gastronomii a její prezentaci na sociálních sítích. Nestojí za ním nikdo jiný než známá foodblogerka Markéta Pavleje.
foto: se svolením Markéty Pavleje
Pozornost a přízeň čtenářů si Markéta Pavleje získala především svým blogem Kitchenette.cz., ale také mnoha prestižními oceněními v soutěžích Food blog roku a Czech Blog Awards. Na svém blogu Markéta stále neúnavně tvoří zdravé a inovativní recepty a nápady, jak vaření posunout správným směrem. Jak vrátit základní suroviny do českých kuchyní a jak oprášit staré ale tak dobré techniky, jako třeba fermentace.
foto: se svolením Markéty Pavleje
Vlastním nákladem vydala svou první kuchařku Kitchenette – Rok v kuchyni, a díky ní otevřela obchod kitchenetteshop.cz, který měl za úkol prodat primárně tuto knihu, ale záhy se začal zaplňovat dalšími výjimečnými nutnostmi do kuchyně.
Respektovaná foodblogerka se nyní rozhodla sdílet své cenné praktické zkušenosti s blogováním a fotografováním. Její nový projekt Kitchenette SoMe pomáhá mimo jiné tvořit obsah pro média a sociální sítě. Postupně se tyto aktivity rozšiřují i na podporu restaurací na sociálních sítích.
V rámci Kitchenette SoMe Markéta Pavleje učí a pomáhá podnikům a jejich zaměstnancům, jak se odprezentovat, jak zaujmout své sledující nebo jak správně a efektivně vyfotit hotové jídlo třeba i pouhým telefonem.
foto: se svolením Markéty Pavleje
„Už dávno jsem si všimla, že mnoho skvělých podniků neovládá sociální média, tak jak by mohly. A že jejich propagace v těchto vodách často degraduje skvělou práci, kterou odvádějí. Navíc síla sociálních médií je v autenticitě a zajímavém obsahu. A protože profesionální kuchyně je vlastně takový malý stát ve státě plný života, dramat, lidského umu, kreativity, dynamiky, zkrátka skvělá a neoraná půda pro úžasný a dechberoucí obsah, napadlo mě, zkusit spojit znalosti práce a zákonitostí na sociálních sítích a života v restauracích. S touto myšlenkou vznikl projekt Kitchenette SoMe. Práci v restauraci obdivuju a ráda bych je touto cestou podpořila a ocenila,“ říká Markéta Pavleje.
V posledních letech Markéta přeložila 3 úžasné vegetariánské kuchařky slavných foodblogerů ze Stockholmu, Davida Farnkiel a Luise Vindahl. V roce 2021 založila neziskovou organizace Kitchenette for Animals, která vznikla díky aktivitám kolem pomoci opuštěným a toulavým psům na Bali. Markéta na Bali mimo jiné začala vyrábět charitativní produkty, výtěžek z jejich prodeje putuje právě na pomoc zvířatům.
foto: se svolením Markéty Pavleje
foto: se svolením Markéty Pavleje
foto: se svolením Markéty Pavleje