Restaurace Food Lab uvádí ve spolupráci s projektem Jsem žena, jsem bohyně. Charitativní menu podle celebrit
Začátkem října proběhla v pražské restauraci FOOD LAB výstava spojená se křtem knihy Jsem žena, jsem Bohyně a kalendáře Jsem žena, jsem Evropa. Restaurace na nápojový lístek na stálo zařadila speciálně namíchaný koktejl Evropa, ze kterého jdou v průběhu roku procenta na tři charity zapojené do projektu – Nadační fond AutTalk, Nadační fond Be Charity a Nadace Krása pomoci.
Na tuto spolupráci navazuje projekt Charitativní menu, do kterého se v průběhu roku zapojí na 30 ambasadorek. Těm sestaví šéfkuchař FOOD LABU Nenad Jovanović menu na míru přesně podle jejich chutí.
Nenad Jovanović je zastáncem moderní kuchyně, inovativního přístupu a neočekávaného spojení chutí z celého světa. Vystudoval Kulinářsky institut ve Švýcarsku a jeho profesní dráha vedla přes nejlepší světové restaurace jako například restaurace Geranium, Copenhagen 3 Michelin hvězdy, restaurace Studio, Copenhagen 1 Michelin hvězda, restaurace Belvédère – Lucernské jezero 1 Michelin hvězda.
„V této zvláštní době jsme se domluvili na další charitativní spolupráci týkající se právě takeaway menu. Pokud byste rádi vyzkoušeli, co já a další ambasadorky projektu rády jedí, můžete se obrátit na restauraci FOOD LAB,“ uvedla novou spolupráci kunsthistorička a iniciátorka projektu Jsem žena, jsem bohyně, Lilia A. Khousnoutdinova.
Dobré jídlo i dobrý pocit
Z každého jídla podle vaší oblíbené celebrity, které si, ať už online nebo přímo v restauraci FOOD LAB objednáte, poputuje část výtěžku na výše uvedené charity. Mimo dobrého jídla tak získáte s každou objednávkou i dobrý pocit. Partnerem projektu je Wolt, kde si můžete již nyní pod hlavičkou restaurace FoodLab objednat jídlo inspirované slavnými českými ženami až do domu.
„Jsme toho názoru, že je klíčové si navzájem pomáhat. Proto jsme rádi, že jsme se zapojili do tohoto charitativního projektu. Z dovozu jídel, které si v rámci charitativního takeaway menu objednávat si nebereme žádnou provizi – o to větší částka poputuje na charity zapojené do projektu,“ říká o zapojení do projektu Jan Foret, generální ředitel Woltu v České republice.
Ochutnat tato jídla můžete od čtvrtka 3.12. i přímo v restauraci FOOD LAB na adrese Haštalská 4. V Charitativním menu aktuálně naleznete jídla podle zakladatelek jednotlivých výše zmíněných charit Kateřiny Sokolové (AutTalk), Barbory Nesvadbové (Be Charity), Tatiany Gregor Brzobohaté, (Krása pomoci). Chybět nemůžou ani jídla podle žen, které jsou neodmyslitelně spjaty s projektem Jsem žena, jsem Evropa Lilie Khousnoudinové a Michaely Cáskové.
Na projektu se bude v průběhu roku podílet bezmála 30 známých žen, které svým zapojením do projektu nezištně vyjádřili podporu charitám. Pro menu podzim/ zima se tak můžete dále těšit například na jídla podle Gabriely Partyšové, Olgy Lounové, Lenny Trčkové, Lucie van Koten a dalších.
Kateřina Sokolová (Nadační fond AutTalk)
Foto: Diana Mráziková
Katka se nám v dotazníku svěřila, že má ráda mořské plody, krémová risotta a čokoládu. Na základě toho sestavil náš šéfkuchař Nenad Jovanovič menu na míru. Zakoupením jídel z tohoto menu přispějete na charitativní aktivity nadace AutTalk.
• Bezlepkový toast s kozím sýrem, čočkou, houbami a ztraceným vejcem s rukolovým pestem
• Humrové risotto
• Čokoládový dortík
Tatiana Gregor Brzobohatá (Nadace Krása pomoci)
Foto: Diana Mráziková
Táňa nás překvapila tím, že má ráda svíčkovou. Jejímu menu tedy vévodí svíčková na smetaně z pomalu dušeným telecím masem, která se do zimního menu pěkně hodí. Nejkrásnější žena světa má ale také ráda zdravou kuchyni, proto jsme zařadili i avokádový toast a jako dezert mrkvový raw dortík. Zakoupením jídel z tohoto menu podpoříte charitativní aktivity Nadace Krása pomoci, která pomáhá zkvalitňovat život seniorům.
• Avokádový chléb s granátovým jablkem a sázeným vejcem
• Svíčková s knedlíkem z pomalu dušeného telecího masa
• Mrkvový raw dortík
Barbara Nesvadbová (Nadační fond Be Charity)
Foto: Diana Mráziková
V dotazníku, který Barbara vyplnila, se náš šéfkuchař dočetl, že má ráda lehká, zdravá jídla a salát s kozím sýrem. Volba byla tedy jasná. Prozradila také, že ráda peče, proto se náš cukrář rozhodl zařadit na menu lehce netradiční dezert – pistáciový dortík. Objednávkou přispějete na charitativní účely Nadace Be Charity.
• Bezlepkový sendvič s humusem z červené řepy a křupavou cuketou 1
• Mix zelených salátů s kozím sýrem a strouhanou zeleninou
• Pistáciový dortík
Lilia A. Khoustnoudinova (ideátorka projektu Jsem žena, jsem Evropa)
Foto: Diana Mráziková
Nesmí chybět ani jídla podle iniciátorky projektu jsem žena, jsem Bohyně. Právě ambasadorky tohoto projektu se zapojily do tvorby menu podle celebrit. Lilia se nám svěřila, že má ráda thajskou kuchyni, šéfkuchař jí tedy připravil Thajský salát a exotický kokosový dortík jako sladkou tečku.
• Thajský salát s uzeným lososem a sezamovými semínky
• Rafaello Dortík
Michaela Cásková (spoluautorka projektu Jsem žena, jsem Evropa)
Foto: Diana Mráziková
V dotazníku od Míši se šéfkuchař dočetl, že miluje kuskus a bez kávy si neumí představit den. Úkol byl tedy jasný. Lehký kuskusový salát doplnil o fíkovou marmeládu, která vytvořila neopakovatelnou chuť.
• Kuskusový salát s růžičkovou kapustou, dýní a fíkovou marmeládou
• Kávový dortík s malinou
Výtěžek z prodaných jídel podle těchto žen poputuje na výše zmíněné charity, mezi které bude rozdělen rovným dílem.
Zde objednávejte FOOD LAB