Restaurace FoodLab představuje unikátní sladký velikonoční projekt

Restaurace FoodLab představuje unikátní sladký velikonoční projekt

To, že je lockdown, ještě neznamená, že musíte být na Velikonoce down. Sladké prokazatelně zvedá náladu a sladká kolekce velikonočních dezertů z Foodlabu vám zvedne náladu zaručeně. Ještě jednou věcí si můžete být jisti. O tahle vejce se s koledníky dělit chtít nebudete.

Hody hody doprovody, hoď se s vejcem do pohody

Jak  myšlenka stvořit limitovanou edici dezertů v podobě velikonočních vajíček vznikla? Co cukrářský tým inspirovalo? Na to odpověděl šéfkuchař FoodLabu Nenad Jovanovic.


Šéfkuchař - Nenad Jovanovic

Nenad je zastáncem moderní kuchyně, inovativního přístupu a neočekávaného spojení chutí z celého světa. Vystudoval Kulinářský institut ve Švýcarsku a jeho profesní dráha vedla přes nejlepší světové restaurace jako například restaurace Geranium, Copenhagen (3 Michelin hvězdy), restaurace Studio, Copenhagen (1 Michelin hvězda), restaurace Belvédère – Lucernské jezero (1 Michelin hvězda). Do FOOD LAB-u přestoupil v roce 2019 z pozice šéfkuchaře restaurace Credo (hotel Merriott) a od té doby společně se svým týmem usiluje o to, aby byla každá vaše návštěva skutečným kulinářským zážitkem.

 

FoodLab má i vlastního pastry chefa Nikoly Jovanovic

 

Nápad vzešel ze vzpomínky, kdy jsem před několika lety barvil vajíčka na cool funky barvy. V kuchyni ve FoodLabu často posloucháme funky, hudba  nás udržuje v dobré náladě, inspiruje i podporuje kreativitu. Jednou jsme poslouchali v kuchyni hudbu a já si vzpomněl na barvení vajíček. A tehdy vznikla idea veselých malých dortíků ve tvaru vajíček v šesti zářivých barvách s náplní uvnitř ve tvaru žloutku.

Kreativita je nám ve FoodLabu vlastní, proto jsme se hned na místě s kolegou, velmi talentovaným cukrářem Nikolou, pustili do diskusí, nákresů a výroby dezertů, které máte aktuálně možnost u nás ve FoodLabu ochutnat. Zůstali jsme v kuchyni celou noc a výsledek? Posuďte sami. 

Velikonoční dezerty jsou dostupné k zakoupení přímo ve FoodLabu na adrese Haštalská 4 Praha 1 nebo také přes wolt.cz. V prodeji budou do poloviny dubna.

 

O FoodLabu

 

FOODLAB čerpá z energie historického centra evropské alchymie, ve kterém je restaurace umístěna. Centra, kde se vědci a alchymisté, z řad těch nejprominentnějších, snažili najít elixír věčného života či nekonečné lásky. V souladu s tradicí této lokality se i my snažíme vytvořit „dokonalý vzorec“. Hledáme to nejlepší z Evropy i Nového světa s cílem vytvořit skutečný gastronomický zážitek. Představujeme inovativní kuchyni v centru Prahy, která potěší chuťové pohárky a okouzlí smysly.

Tajná přísada? Sdílení zážitků nejen z jídla

 

Jádrem našeho konceptu je večerní menu určené ke sdílení, které klasickou večeři proměňuje v nezapomenutelný společný zážitek. Socializace je klíčový faktor pro lidské štěstí a jejím základem je životní styl, který je založen na setkávání a společném prožívání. Pohodu a drobné radosti, které dohromady tvoří mozaiku šťastného života, si u nás proto můžete vychutnat kdykoliv během dne, ať už  přijdete na snídani, oběd nebo večeři.

Zdroj: FOOD LAB

 

Mohlo by vás zajímat