Restaurace, která zkvalitní a obohatí váš život i díky vegetariánskému menu, sídlí v Praze

Restaurace, která zkvalitní a obohatí váš život i díky vegetariánskému menu, sídlí v Praze

​Nemohli jsem odmítnout pozvání do pražské restaurace FoodLab na degustační vegetariánské menu. A jak to dopadlo?

Restaurace FOODLAB se na svých stránkách pyšní heslem, že si u nich užijeme jídelní senzaci ponořenou do historie a tajemství. A vlastně tohle motto přesně vystihuje naše pocity. Na jídlo jsme si zašli s Bárou Mottlovou, abychom společně načerpali energii z historického centra evropské alchymie.

Restaurace FoodLab slibovala gastronomický zážitek, a tak se také stalo

Nenašli jsme zde sice elixír věčného mládí, zato jsme objevili vegetariánskou restauraci, která má co nabídnout! FOODLAB díky svému nadhledu přesahuje hranice toho, o co se obyčejná restaurace v Česku obvykle zajímá. Zapomenuté příchutě z celého světa zde kombinují a upravují tak, aby vytvořili dokonalé recepty. Spojuje se zde nové se starým a díky tomu zde proudí spoustu pozitivní energie. Ale to, co vás asi zajímá nejvíce, je, jaký byl skutečný gastronomický zážitek, a to už vám prozradí přímo Bára Mottlová, která je velkým gurmánem. Jak Báře chutnalo?

„Když je člověk vegetarián, může se zdát, že je v restauracích dost omezený. Často tomu tak i je. Vegetariánská nabídka menu se pohybuje od smaženého sýra po smažený květák a zapečenou brokolici. Ve Foodlabu tomu tak není ani z daleka. Nejen, že si umí naprosto božsky vyhrát se zeleninovými variacemi v krásně nazdobených porcích, takže se velmi pokochá i oko, ale třeba i sýrová nabídka je naprosto božská. Takže čtyř chodové menu - polévka, předkrm, hlavní chod i desert je procházka růžovou zahradou. NEVĚŘÍTE? Vřele doporučuji zajít na gastro zážitek za velice příznivé ceny v naprosto krásném, designovém prostředí. Takže pozor Haštalská 4."

 

Mé degustační menu

•Salát z marinované červené řepy, mango, ricotta, kozí sýr a rukola
•Cizrnový hummus, marinovaná žlutá řepa, pistáciové pesto, crudité
•Quinoa s pečenou dýní, sušená rajčata, čekanka
•Crème brûlée trio

food-lab.cz/

Mohlo by vás zajímat