Romantika na pražské Kampě
Umění vařit spojené s kvalitními surovinami přináší vynalézavost, která nám v kuchyni mnohdy chybí. Pokud máte chuť poznat jídla, která vás budou hýčkat, máme pro vás perfektní tip.
Dlouholeté zkušenosti, netradiční recepty i zahraniční praxe spojuje majitele pražské restaurace Kampa Park, kde na vás navíc čeká velmi krásné a příjemné prostředí.
„Vynalézat nová jídla nebo přeměnit suroviny na hotová jídla je moje milostná záležitost a snažím se hýčkat naše hosty v maximální možné míře,“ říká šéfkuchař Marek Raditsch.
Právě blížící se svátek sv. Valentýna přináší výborné menu, díky kterému můžete Kampa Park navštívit, i když pravdou je, že na dobré jídlo si sem můžete zajít opravdu kdykoliv. Elegantní prostředí, originální recepty, milý personál, neotřelý výhled na Karlův most a možnost vychutnat si lahodné pokrmy právě na pražské Kampě jsou mnoha důvody, proč poznat novou restauraci.
Valentýnské menu v Kampa Park 14. 2. 2020
Amuse bouche
Lehce zauzený bio kaviár ze sivena arktického s citrónovým krémem a wonton košíčkem
Předkrm
Sashimi s mušlí sv.Jakuba s ponzu omáčkou, černými lanýži a řeřichou
Hlavní chod
Steak s Australského hovězího wagyu se šalotkovým chutney, pečeným topinamburem a karotkou, omáčka z červeného vína
Dezert
Kokosovo-maracujový cheesecake s mango espumou
Cena 1550,-Kč
Po celý únor vás v Kampa Parku čeká speciální Skrei menu
Možná už tušíte, že valentýnské menu přináší neobvyklé chutě. Ne jinak tomu je i v Kampa Parku, kde si můžete vychutnat polární tresku. Ta se smí lovit pouze v zimních měsících, a také proto je k dostání v restauracích jenom od ledna do března. Skrei neboli polární treska je lovená za polárním kruhem, díky čemuž má její maso jemnou a delikátní chuť. Navíc má polární treska ideální nutriční složení a je velmi zdravá.
Šéfkuchař Marek Raditsch své menu sestavil na základě inspirace ve Skandinávii, kde má menu z polární tresky dlouhou tradici. A co všechno na hosty v Kampa Parku během února čeká? Jako amuse bouche se podávají tresčí játra, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou a doplněná citronovým gelem a pepřem timut z Nepálu, který má lehký citrusový nádech. Dalším chodem bude krémová polévka z polární tresky, která je připravená v thajském stylu, tedy s kokosovým mlékem a citronovou trávou a zeleninou.
Jako hlavní chod se v Kampa Parku servíruje pečená polární treska s jemnými pórkovými raviolami, kapustou, fava fazolkami a slavnou omáčkou XO beurre blanc pocházející z Hongkongu, jejímž základem jsou sušené plody moře, chilli, a česnek. Na závěr pak hosty čeká ještě typický dánský dezert v podobě mandlové rýže podávané s mandlovou granolou, lesními plody a osvěžujícím sorbetem z ostružin.
Cena tříchodového menu činí 1450 korun. V Kampa Parku bude k dispozici přes čtyři týdny, od 28. ledna do 29. února.