Snídaně, která dodá energii na celý den. Ochutnejte tsampu!

Snídaně, která dodá energii na celý den. Ochutnejte tsampu!

Objevili jsme malý zázrak, který má všechno, co od zdravé potraviny očekáváte. Spoustu energie, vitamínů i vlákniny a málo kalorií. Navíc ji připravíte během pár minut, budete se cítit skvěle a plné síly. Co víc si po ránu přát?

Tsampa je speciálně pražený mletý bio ječmen, který si díky jeho vysoké energetické hodnotě zamilovali už staří himálajští Šerpové. I když se zrovna nechystáte na vysokohorskou túru, tsampu oceníte v kuchyni i Vy. Je vyrobená ručně a s láskou z nejkvalitnějšího českého bio ječmene.

ZDRAVÍ V JEDNOM SOUSTU

Tsampa je díky velkému množství vitamínů, minerálů a vlákniny ideálním adeptem na zpestření zdravého jídelníčku. Obsahuje vápník, hořčík a sodík, stejně jako vitamíny K, E a B. Tsampa je navíc skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a komplexních sacharidů, které Vám předají energii na celý den.

POMÁHÁ S HUBNUTÍM

Přidejte trochu tsampy do své ranní kaše, jogurtu či smoothie a je po hladu. Tsampa díky vysokému obsahu vlákniny podporuje pocity plnosti, což se při správné životosprávě odrazí i na váze. Betaglukan, který ve střevě tvoří gelovitou látku, zpomaluje trávení a vstřebávání živin. Díky tomu se snižuje chuť k jídlu, a naopak zvyšuje pocit sytosti.

SKVĚLÁ V JOGURTECH, DEZERTECH I POLÉVCE

Tsampu v kuchyni připravíte na stovky různých způsobů. Skvěle chutná třeba ve smoothie, cukroví i dezertech nebo vmíchaná do kaší a jogurtů. V kombinaci s oříšky a čokoládou nebo ovocem vykouzlí luxusní zdravou snídani, v poledne ji zase oceníte v polévce či placičkách. Inspiraci pro přípravu zdravých dobrot z tsampy najdete ve spoustě receptů.

SNADNÁ PŘÍPRAVA I BEZ VAŘENÍ

Tsampu není třeba vařit, péct ani jinak tepelně upravovat. Je už napražená, a tak dodá jakémukoli jídlu spoustu živin a minerálů během minuty – stačí ji zkrátka přimíchat. I to z tsampy dělá perfektní outdoorovou svačinu.

DĚDICTVÍ PRADÁVNÉ KULTURY

Pro nás je tsampa novinka, o které jsme slyšeli teprve nedávno. Lidé z oblasti severní Indie, Nepálu a Tibetu však tsampu jedí denně už po tisíce let. Podle starého nomádského přísloví se ostatně traduje, že „s hrstkou tsampy přejdeš Himálaj“. Ale i když zrovna neplánujete výšlap na nejvyšší hory světa, tsampu pro její vlastnosti oceníte i v doma kuchyni.

Vyzkoušejte na shop.protibet.cz

 

Mohlo by vás zajímat