V singapurském hotelu Marina Bay Sands se otevírá Louis Vuitton obchod s čokoládou Le Chocolat Maxime Frédéric
Louis Vuitton s radostí oznamuje otevření čokolaterie Le Chocolat Maxime Frédéric at Louis Vuitton v singapurském hotelu Marina Bay Sands. Toto speciální místo nabídne výběr čokolády inspirované ikonickým stylem módního domu Louis Vuitton, zabalené v typických krabičkách.
Globální debut čokolaterie Le Chocolat Maxime Frédéric at Louis Vuitton
Nově otevřená čokolaterie Le Chocolat Maxime Frédéric at Louis Vuitton v singapurském hotelu Marina Bay Sands je pro značku premiérovým obchodem s čokoládou mimo domovské území Francie. Společná historie Maxima Frédérica a módního domu Louis Vuitton se začala psát v roce 2022, kdy byla v Paříži otevřena první kavárna a obchod s čokoládou pod značkou Louis Vuitton. Tato cesta následně pokračovala do Courchevelu, kde byl v zimě otevřen pop-up s názvem Le Chocolat Maxime Frédéric at Louis Vuitton.
Na klienty, kteří navštíví obchod s čokoládou v Marina Bay Sands čeká úžasný výběr čokolády. Prémiové lahůdky budou v „čokoládovém butiku“ vystaveny jako malá umělecká díla na vlnícím se pultu. Na dalším pultu z přírodního dubu, kombinujícím zvlněné a lineární křivky a obklopeném naskládanými kufry, mohou milovníci sladké pochoutky obdivovat čokoládové kreace v krabičkách.
Ruční výroba s využitím prémiových ingrediencí
Čokolády navrhl a vyrobil Maxime Frédéric, oceňovaný cukrářský mistr z podniku Cheval Blanc Paris. Jsou ručně vyrobené s využitím vysoce kvalitních ingrediencí a mistrovského savoir-faire v samém srdci Paříže.
Maxime Frédéric pochází z Normandie a je pravnukem mlékaře. Zajímá se o všechny používané suroviny a vychází ze znalostí projektu „Les secret de nos vergers“ (Tajemství našich sadů), sdružujícího ekologické zemědělce. Na své normandské farmě chová několik plemen slepic, které snášejí vejce různých barev, a pěstuje zde speciální druh lísky, plodící oříšky menší velikosti ovšem s intenzivnější chutí. Ingredience nepocházející z vlastní farmy pečlivě vybírá z něj nejkvalitnějších zdrojů, včetně mléka z farmy svého přítele v Normandii. Zdrojem čokolády jsou maloobjemoví producenti kakaa z Vietnamu, Peru, Madagaskaru, Dominikánské republiky a Săo Tome, jejichž produkce vyniká specifickou vůní. Na výrobu čokolády, inspirovanou kódy módního domu Louis Vuitton a jeho savoir-faire, dohlíží francouzský čokolatiér Nicolas Berger.
Stejně jako je tomu v případě výroby kufrů, vyžaduje i tvorba čokolády notnou dávku specializovaného umění a ruční práce. Během své návštěvy Asnières, historického domova značky Louis Vuitton a aktuálního sídla manufaktury na výrobu kufrů, se Maxime Frédéric setkal s řemeslnými mistry, kteří ručně vytváří ikonické kufry značky Louis Vuitton.
S ohledem na význam řemeslného umění cukrářský mistr řekl: „Uvědomili jsme si, že mezi cukrářstvím a prací mistrů v manufaktuře existuje mnoho podobností, ať už se jedná o opracování dřeva nebo zámečnictví. Je to o ručním řemeslném umění, a to dokonale souzní s uměním cukrářství, pekařství a výroby čokolády.“
Maxime Frédéric čerpá svou inspiraci z ikonických detailů módního domu Louis Vuitton a při ruční výrobě unikátních čokoládových delikates používá různé kreativní techniky. Jeho ústřední výtvor – Vivienne on Male (kufr) – je inspirovaný hudební skřínkou Vivienne. Když se pomocí jednoduchého otočení čokoládového klíčku dá do pohybu, vystoupá Vivienne v piruetách na kufr. Toto cukrářské dílo je důkazem technických schopností a kreativity Frédérica, který zdokonalil umění konstrukce složitého převodového mechanismu z čokolády.
Lvíček Petula, další ikonický maskot značky Louis Vuitton, přináší klientům kouzelné překvapení. Každá figurka Petuly je navržená jako piňata a štědře naplněná potaženými oříšky neodolatelně křupavé chuti. Promyšlené umístění každého jednoho lístku na lví hřívě svědčí o velmi přesném řemeslném umění.
Ikonickými motivy Louis Vuitton se inspirují i další čokoládové lahůdky, jako jsou čokolády v designu Damier, kvítky Monogramu, čokoládové tyčinky a kufry s náplní. Louis Vuitton nabízí lahodné sladkosti opravdu pro každého, od dětských a zábavných, až po plné a sofistikované.
Při příležitosti Dne svatého Valentýna Frédéric v limitovaném množství vytvořil produkt s názvem Filled Heart Saint Valentine, složený z 5 čokolád ve tvaru srdce ve třech delikátních příchutích: pistácie, mandle a lískový oříšek.