Vyzkoušejte tříchodovou valentýnskou večeři, která rozvášní vašeho muže a vy se přitom neudřete v kuchyni!
Plánujete na den svatého Valentýna velkolepou noc?
Plánujete na den svatého Valentýna velkolepou noc? Jestli máte scénář ve své režii a chystáte se připravit romantický večer, zpestřete ho večeří ze surovin obsahujících přírodní afrodiziaka. Zapomeňte při tom na stále omílané ústřice! Zvyšte (nejen) sexuální apetit pomocí našich tipů pěti afrodiziak, s nimiž vykouzlíte smyslnou a nezapomenutelnou večeři o několika chodech rychle a jednoduše!
Předkrm: Chřest
Vitamín E a kyselina listová zaručí aktivitu hormonů v krvi a tím pádem i uspokojení vás i vašeho partnera. Ve Francii 19. století připravovali novomanželům k předsvatební večeři hned tři chody s chřestem.
Připravte ho jako předkrm i vy – v páře nebo uvařený ve vodě. Jen ho oloupete a můžete servírovat!
Chřest jako předkrm je jednoduchý a vynikající. Vylepšit jej můžete například pokapáním sýrovou omáčkou nebo tím, že jej zabalíte do anglické slaniny.
HLAVNÍ CHOD: Aglio olio e peperoncino
Zní to to krkolomně, ale je to jídlo, které zvládne i naprostý kuchařský začátečník. Přitom jde o lahůdku. Hlavní ingredience a zároveň afrodiziaka tohoto jednoduchého a lahodného pokrmu jsou chilli papričky a česnek. Silná a pálivá chuť obou surovin způsobuje zvýšení proudění krve. Tak proč oba druhy zeleniny nespojit a nezažít tak nejen chuťovou extázi?
Uvařte špagety podle návodu (pozor, musí být na skus, takže tvrdší) a na olivovém oleji orestujte na plátky nakrájený česnek a chilli papričky. Zvykem Italů je podlít směs na pánvi vývarem, bude Vám však stačit i voda z uvařených těstovin, takže nevylévat! Poté už jen vše smícháte a dosolíte dle potřeby. Další chuť dodá nakrájená petrželka (není ale nutná) a nezapomeňte naservírovanou porci posypat parmezánem.
Spaghetti aglio olio e peperoncino kombinují hned dvě silná afrodiziaka – chilli papričky a česnek.
Víno přesně doladí valentýnskou atmosféru i menu.
DEZERT: Jahody v čokoládě
Lehký a geniální dezert zaručeně navnadí a není těžký, což je jedním z nejdůležitějších požadavků na tříchodové valentýnské menu. Osvěžující jahody se také objevují v seznamech afrodiziak, tím klíčovým je tu však čokoláda. Ta uvolňuje látky způsobující dobrou náladu a vzrušení. Navíc v kombinaci s vínem dokáže divy!
Čokoládu na vaření rozpusťte podle návodu, namáčejte v ní jahody a nechte ztuhnout třeba na voskovém papíru nebo přímo v papírových košíčcích, ve kterých pak jahody můžete přímo podávat. Efektní je, když jahodu nenamočíte celou ale jen z části. Jahody s čokoládou můžete ale podávat i jako fondy a ve svíčkou nahřívané nádobě s čokoládou si je máčet a vychutnávat společně.